Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Analiza Mediafax Monitorizare media

Diferentele semnificative se inregistreaza pentru sectorul 3, unde Liviu Negoita inregistreaza o crestere de 140% (de la 93 la 223 de aparitii), in timp ce contracandidatul acestuia, Robert Negoita, este la 247 de aparitii in online. Sorin Oprescu a inregistrat un numar constant de aparitii saptamanale de la inceputul campaniei pana in prezent (aproximativ 540), ocupand al treilea loc in topul general al mediatizarilor si al doilea in topul candidatilor din Bucuresti. Evolutie saptamanala a celor mai mediatizati candidati la Primariile de sector. (Vezi graficul mai jos)

Topul candidatilor la primariile din tara in functie de vizibilitatea acestora a fost urmatorul in a treia saptamana: Emil Boc (Cluj) - 640 aparitii, Nicolae Robu (Timisoara) - 164 aparitii, Gheorghe Nichita (Iasi) - 299 aparitii, devansandu-l pe Tudor Ciuhodaru, Radu Mazare (Constanta) - 301 aparitii si Lia Olguta Vasilescu (Craiova) - 112 de aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Cluj: Emil Boc cu 640 aparitii (+4% mai mult fata de 21-27 mai), urmat de Marius Nicoara cu 145 de aparitii (+34%).
- Cel mai mediatizat candidat la Constanta: Radu Mazare cu 215 aparitii (in crestere fata de saptamana 21-27 mai cu +40%), urmat de Claudiu Iorga Palaz cu 79 de aparitii (-30%).
- Cel mai mediatizat candidat la Craiova: Lia Olguta Vasilescu cu 112 aparitii (-35% fata de saptamana 21-27 mai), urmata de Antonie Solomon cu 90 de aparitii (+6%).
- Cel mai mediatizat candidat la Iasi: Gheorghe Nichita cu 299 de aparitii (+160%), urmat de Tudor Ciuhodaru, cu 114 de aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Timisoara: Nicolae Robu cu 164 de aparitii (-39%), urmat de Adrian Orza cu 37 de aparitii.

Cele mai vizibile cresteri ale numarului de aparitii de la o saptamana la alta au fost inregistrate pentru Gheorghe Nichita (de la 62 la 247 aparitii), Radu Mazare (+86 de aparitii) si Sorin Balanescu (de la 5 la 85 de aparitii).

Din totalul aparitiilor monitorizate de Mediafax Monitorizare in mediul online in perioada 11 mai-03 iunie 2012, 63% sunt relationate de candidatii la primariile din Bucuresti, 17% de cei din Cluj si 7% de candidatii la Primaria Constanta.

Mediafax Monitorizare monitorizeaza in prezent toate categoriile de surse online, presa, dar si social media. Articolele in care au aparut cel putin unul din cei doi candidati au avut ca fond identitatea de nume dintre acestia, descinderea DNA la Primaria condusa de Liviu Negoita, nereguli sesizate de Robert Negoita referitoare la viitoarele alegeri. Candidatii care au inregistrat cresteri semnificative de la o saptamana la alta au fost: Liviu Negoita (+140% de la 93 la 223 de aparitii ), Cristian Popescu Piedone (+43%, de la 103 la 147 aparitii), Cristian Constantin Poteras (+104%, de la 78 la 159 de aparitii).

Numar total aparitii. Printre aparitiile cu incarcatura negativa se numara declaratiile contracandidatilor Silviu Prigoana si Nicusor Dan la adresa lui Sorin Oprescu, declaratia de avere a acestuia, precum si mediatizarea afacerii Cimitirul.

Dublarea numarului de aparitii in mediul online a lui Nicusor Dan il situeaza pe acesta pe locul 3 (loc ocupat saptamana trecuta de Silviu Prigoana) in topul celor mai mediatizati candidati la Primarie in Bucuresti, mai mult de jumatate din acestea fiind inregistrate pe twitter.

Statisticile din saptamana 28 mai - 03 iunie pentru candidatii la primariile de sector din Bucuresti sunt similare cu cele din saptamana anterioara, cu mici exceptii. Astfel, agentiile de PR si specialistii in comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 57. 000 de surse.
Mediafax Monitorizare este primul serviciu romanesc de monitorizare profesionista a presei, lansat in 1998. Rezultatele sondajelor de opinie aparute saptamana trecuta care nu mai dau ca sigura victoria actualului primar al sectorului 3 in alegeri par sa anunte cresterea frecventei de aparitie a acestora in presa in ultima parte a campaniei electorale.

Ordinea mediatizarii candidatilor la primariile de sector nu s-a schimbat de la o saptamana la alta: Andrei Chiliman, Neculai Ontanu, Robert Negoita, Sulfina Barbu, Marian Vanghelie si Rares Manescu raman cei mai mediatizati candidati pentru fiecare sector in parte. Mediafax Monitorizare detine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii. Astfel, Oprescu are cea mai constanta campanie, cu cele mai multe referinte legate de temele campaniei electorale.

Numar total aparitii. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienti prin intermediul contului individual de pe www. monitorizare. mediafax. biz, contin toate materialele jurnalistice in care se regasesc cuvintele-cheie definite de acestia si includ copii scanate ale articolelor din presa scrisa, inregistrarile programelor de stiri radio si TV si linkuri spre articolele sau postarile online.

La randul lor, analizele media evalueaza acoperirea mediatica inregistrata de clienti si de concurentii lor sau felul in care presa a reflectat temele de actualitate din industria in care acestia activeaza. Cateva din aparitiile din mediul online ce il leaga pe Becali de campania electorala sunt declaratiile acestuia privind ridicarea de biserici, trecerea firmei de salubritate la Primarie in cazul in care acesta va fi votat primar, precum si explicatia data de Gigi Becali referitoare la candidatura proprie: "M-am bagat in cursa din plictiseala".

Emil Boc - criticile aduse de el la adresa masurilor luate de Guvernul Ponta; declaratiile pozitive ale acestuia la adresa lui Mihai Razvan Ungureanu. Evenimente specifice campaniei electorale care au aparut in online au fost: inaugurarea noului tramvai ultra-automatizat la Cluj, deschiderea oficiala a festivalului de film TIFF 2012, inaugurarea unui club de pensionari.
Sorin Oprescu - prezenta la inaugurarea a doua stele pe Aleea Celebritatilor dedicate lui Marin Moraru si lui Iurie Darie, precum si la inaugurarea monumentului realizat in onoarea militarilor romani; participarea la emisiunea Mihaelei Radulescu; declaratia referitoare la proiectul Bulevardul Unirii zona pietonala; verificarea stadiului lucrarilor la noul Centru Medical de cercetare din Spitalul Clinic Colentina; Dogtown - un nou proiect al primarului Capitalei; intalnire cu copiii in Cismigiu etc. In prezent, Mediafax Monitorizare furnizeaza rapoarte zilnice si analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienti corporate si institutionali. Monitorizarea mediului online in a treia saptamana de campanie indica o usoara scadere comparativ cu saptamana anterioara (-4%) a numarului total de aparitii ale principalilor candidati inclusi in analiza Mediafax Monitorizare, Gigi Becali ramanand cel mai mediatizat candidat, iar Nicusor Dan fiind cel mai prezent pe twitter.

Din cele 6. 500 de aparitii contorizate, 65% sunt referiri la candidatii la primariile din Bucuresti - generala sau de sector, ceea ce arata ca in on-line campania electorala predominanta este cea din Capitala.

Mediafax Monitorizare a analizat, in perioada 11 mai - 03 iun 2012, aproximativ 57. 000 de surse de informare online - site-uri, conturi de twitter, pagini de facebook si bloguri, urmarind aparitia a 40 de politicieni in articolele difuzate.

In a treia saptamana plina de campanie, Gigi Becali isi pastreaza prima pozitie in topul celor mai mediatizati candidati, desi numarul de aparitii a scazut cu 37%, in continuare parte a aparitiilor datorandu-se faptului ca este mediatizat ca patron al FC Steaua. Evolutie saptamanala (Vezi graficul mai jos)

Emil Boc isi pastreaza a doua pozitie ocupata acum doua saptamani (21-27 mai), inregistrand un numar similar de aparitii in saptamana curenta (analizata), insa si in cazul lui Emil Boc mediatizarea are legatura in mare parte cu teme ce nu tin de candidatura sa la primarie, ci mai degraba cu activitatea guvernamentala.

Mediatizarea celor trei candidati mentionati a surprins in linii mari urmatoarele evenimente:
Gigi Becali - discutiile acestuia cu noul antrenor al Stelei, Reghecampf; declaratiile sale legate de activitatea Stelei sau evenimentele din fotbal care au avut loc in saptamana analizata; sechestrul pus pe conturile Stelei.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com