Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Analiza Mediafax Monitorizare media

In prezent, Mediafax Monitorizare furnizeaza rapoarte zilnice si analize de imagine unui portofoliu de circa 250 de clienti corporate si institutionali. Ceilalti candidati la sectoare sunt, in ordinea mediatizarii, Neculai Ontanu, Robert Negoita, Rares Manescu, toti cu peste 1000 de aparitii. Cu exceptia lui Cristian Popescu Piedone, Andrei Chiliman, Neculai Ontanu, Robert Negoita, Marian Vanghelie si Rares Manescu au fost in topul mediatizarilor pe fiecare sector al Bucurestiului si in cel al numarului de voturi adunate in ziua alegerilor.
Sectorul 1: Andrei Chiliman - 721 de aparitii vs Theodor Paleologu - 529 de aparitii.
Sectorul 2: Neculai Ontanu - 1. 260 de aparitii, Catalin Lucian Iliescu - 266 de aparitii, Dragos Frumosu - 145 de aparitii.
Sectorul 3: Robert Negoita - 1. 237 de aparitii vs Liviu Negoita- 1. 069 de aparitii.
Sectorul 4: Sulfina Barbu - 1. 322 de aparitii vs Cristian Popescu Piedone - 582 de aparitii.
Sectorul 5: Marian Vanghelie - 1. 341 de aparitii, Mugur Mihaescu - 240 aparitii, Corin Romanescu - 179 de aparitii.
Sectorul 6: Rares Manescu - 1. 071 de aparitii, Cristian Poteras - 602 aparitii.

Topul candidatilor la Primariile din tara in functie de vizibilitatea acestora pe intreaga campanie electorala a fost urmatorul: Emil Boc (Cluj) - 3. 595 de aparitii, Radu Mazare (Constanta) - 1. 394 de aparitii, Marius Nicoara (Cluj) - 906 aparitii, Gheorghe Nichita (Iasi) - 838 aparitii si Lia Olguta Vasilescu (Craiova) - 643 de aparitii.

- Cel mai mediatizat candidat la Cluj: Emil Boc cu 3. 595 aparitii, urmat de Marius Nicoara cu 906 si Peter Eckstein cu 214 aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Constanta: Radu Mazare cu 1. 394 aparitii, urmat de Claudiu Iorga Palaz cu 370 si Gigi Chiru cu 366 de aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Craiova: Lia Olguta Vasilescu cu 643 aparitii, urmata de Antonie Solomon cu 427 de aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Iasi: Gheorghe Nichita cu 838 de aparitii, urmat de Tudor Ciuhodaru, cu 559 de aparitii.
- Cel mai mediatizat candidat la Timisoara: Nicolae Robu cu 621 de aparitii, urmat de Adrian Orza cu 173 de aparitii.

Mediafax Monitorizare monitorizeaza in prezent toate categoriile de surse online, presa, dar si social media. Rezultatul a fost castigarea Primariei Capitalei pentru inca 4 ani cu o majoritate confortabila.
Pe locul 3 in topul celor mai mediatizati candidati la Primaria Capitalei si 6 in topul general, Nicusor Dan este candidatul care a surprins publicul printr-o campanie desfasurata in cea mai mare parte in mediul online si printr-un rezultat deloc de neglijat - aproape 9% din voturile exprimate ale bucurestenilor si un loc in Consiliul General al Capitalei.
Mediatizarea candidatilor la Sectoare
Candidatii cei mai vizibili in campanie electorala incheiata in 09 iunie au fost in cele mai multe cazuri si castigatori in lupta electorala din 10 iunie. Mediafax Monitorizare detine un certificat de conformitate cu standardul ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii.
In ciuda acapararii a peste 10% din numarului total de aparitii ale candidatilor urmariti in online de Mediafax Monitorizare, cea mai mare parte din acestea nu au avut legatura nici cu bucurestenii, nici cu viitorul Primar al Capitalei. Inaugurari, intalniri cu electoratul, prezenta la evenimente, declaratii despre proiecte viitoare strans legate de agenda cetateanului (parcari, autostrada, cainii vagabonzi). Andrei Chiliman a fost singurul dintre candidati situat sub acest nivel ca numar de aparitii.
Mediafax Monitorizare a analizat in perioada 11mai - 09 iun 2012 aproximativ 57. 000 de surse de informare online - site-uri, conturi de twitter si bloguri, urmarind aparitia a 40 de politicieni in articolele difuzate.
Emil Boc a fost cel mai mediatizat candidat la Primarie, cu un numar total de 3,595 de aparitii, urmat de Gigi Becali cu 3,492 aparitii si de Sorin Oprescu cu 2,639 de aparitii.

Candidatii din Bucuresti au fost de doua ori mai prezenti in mediul online decat cei din restul oraselor. Referirile la Emil Boc s-au facut si ca urmare a participarii acestuia la evenimente publice: deschidere Cazino in Cluj dupa renovare, inaugurarea noului tramvai ultra-automatizat la Cluj, prezenta acestuia la deschiderea oficiala a TIFF 2012, inaugurarea unui club de pensionari.
Aparitiile lui Gigi Becali au avut prea putina legatura cu o campanie electorala clasica in care candidatul se adreseaza alegatorilor, isi discuta proiectele viitoare si implicatiile acestora la nivelul cetateanului de rand sau care se confrunta cu contracandidatii pe teme specifice agendei bucuresteanului. Rapoartele zilnice, ce pot fi accesate de clienti prin intermediul contului individual de pe www. monitorizare. mediafax. biz, contin toate materialele jurnalistice in care se regasesc cuvintele-cheie definite de acestia si includ copii scanate ale articolelor din presa scrisa, inregistrarile programelor de stiri radio si TV si linkuri spre articolele sau postarile online.
La randul lor, analizele media evalueaza acoperirea mediatica inregistrata de clienti si de concurentii lor sau felul in care presa a reflectat temele de actualitate din industria in care acestia activeaza. Aceasta motivatie pare sa-i fi adus, conform rezultatele exit poll-ului, in jur de 2% din voturile bucurestenilor.
Sorin Oprescu, cu aproape 9% din numarul total de aparitii monitorizate in aceasta campanie, este unul dintre candidatii care si-a concentrat aparitiile in presa online pe evenimente pozitive, care sa-l puna in valoare ca actual si viitor Primar General. Cateva atacuri ale principalilor contracandidati s-au pierdut in tonul pozitiv al contextului si pozitia usor dezinteresata si postura aproape modesta pe care Sorin Oprescu a transmis-o in majoritatea aparitiilor sale in public. Cu exceptia catorva declaratii extravagante cu care Gigi Becali a obisnuit opinia publica ( ridicarea de noi Biserici, exterminarea cainilor vagabonzi), restul aparitiilor au fost din postura de patron al clubului Steaua, ca parte in procesele legate de dosarele MapN sau in legatura cu declaratia de avere a acestuia. "M-am bagat in cursa din plictiseala" este declaratia lui Gigi Becali legata de participarea in cursa electorala. Dupa cei din Capitala, candidatii din Cluj au fost cei mai mediatizati in aceasta campanie electorala.
Nicusor Dan a fost cel mai prezent candidat pe twitter, fiind urmat de Gigi Becali si Marian Vanghelie.

Nu toti candidatii au fost mediatizati in mediul online in legatura cu programul electoral propus, promisiunile, proiectele de viitor sau intalnirile cu alegatorii.
Pentru ca miza Primariei Clujului a fost una foarte mare pentru ambele formatiuni PDL si USL, Emil Boc a aparut pe site-uri si bloguri in formule conflictuale in raport cu Guvernul Ponta si Crin Antonescu, fiind sustinut in demersurile sale de liderii PDL - Monica Macovei, Elena Udrea, Silviu Prigoana sau de Mihai Razvan Ungureanu. Pe locul al doilea s-a situat Sulfina Barbu, care, desi a avut 1. 322 de aparitii, nu a reusit sa obtina Primaria sectorului 4,. Astfel, agentiile de PR si specialistii in comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 57. 000 de surse.
Mediafax Monitorizare este primul serviciu romanesc de monitorizare profesionista a presei, lansat in 1998. Rezultatele sondajelor in care Emil Boc si principalul contracandidat, Marius Nicoara, erau dati la egalitate, cat si reactiile pe aceasta tema au fost vizibile in presa din online. In ceea ce priveste candidatii la sectoarele Capitalei, cel mai mediatizat in mediul online pe durata intregii campanii electorale a fost Marian Vanghelie, cu 1. 341 de aparitii.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Valeriu Tabara evalueaza rezultatele

Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com