Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Au mai ramas 12 locuri disponibile media

Pana la finalul programului, 336 de jurnalisti vor beneficia gratuit de cursurile de formare profesionala. Este cazul proiectului Femina Romania Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" initiat de Blockbuster Media si partenerii sai.

Proiectul sprijina formarea expertilor in domeniul egalitatii de sanse si gen.

Un pas important in acest sens a fost facut la Sinaia, in perioada 10-13 mai 2012, cand 27 de jurnalisti au beneficiat de cursuri de formare profesionala in domeniul egalitatii de sanse in cadrul proiectului FEMINA ROMANIA. Au mai ramas 12 locuri disponibile pentru jurnalistele care doresc, la randul lor, sa devina formatori. Observatiile si concluziile participantilor au fost foarte punctuale si sincere. "

Cursul este dezvoltat in cadrul proiectului "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen" coordonat de S. C. Blockbuster Media S. R. L. , in calitate de solicitant, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR) si Institutul National pentru Studii de Opinie si Marketing (INSOMAR) in calitate de parteneri.

Detalii despre proiect si calendarul complet al programului de formare pentru jurnalisti, pe www. feminaromania. ro Am observat si asemnanari intre acesti jurnalisti si grupurile anterioare in ceea ce priveste modul de abordare a acestui subiect. Programul se desfasoara in perioada mai 2011 - septembrie 2012 si se adreseaza tuturor jurnalistilor din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, care fac parte din structuri mediatice, ziare, radiouri si televiziuni, cu grade diferite de experienta (tineri absolventi sau studenti in anii terminali, pana la profesionisti cu experienta).

PAULA CURULIUC, trainer: "Pana in acest moment au fost formati 224 de jurnalisti"

PAULA CURULIUC: "Pana in acest moment au fost formati 224 de jurnalisti din judetele Constanta, Mehedinti, Iasi, Cluj, Timis si Sibiu. . 6/Domeniul major de interventie 6. 3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii/ Contract nr. : POSDRU/97/6. 3/S/60732

Titlul proiectului: "FEMINA - Formare pentru jurnalisti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Nationala si Advocacy pentru afirmarea egalitatii de sanse si de gen"

COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI, 30 MAI 2012

Au mai ramas 12 locuri disponibile pentru jurnalistele care doresc sa devina formatori.

Jurnalismul este o profesie de vocatie. Egalitatea de sanse si de gen este o notiune noua in Romania.

Sesiunea desfasurata la Sinaia, in perioada 10 - 13 mai 2012 a fost o alta etapa a Programului National de Formare pentru Jurnalisti in Domeniul Egalitatii de sanse si Gen. 27 de jurnalisti au beneficiat gratuit de cursurile de formare profesionala cu sprjinul cofinantarii oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN. Un jurnalist dedicat poate modela, putin cate putin, societatea. Sesiunile de formare au fost sustinute de o echipa de specialisti in promovarea drepturilor omului si a femeii si a egalitatii de gen. Si poate deveni el insusi formator. Scopul acestui curs a fost acela de a stimula crearea unui cadru propice dezbaterii problemei egalitatii de sanse, in conditiile in care in Romania doar 1% dintre stiri se refera la subiecte despre egalitatea dintre femei si barbati si probleme de discriminare a femeilor. Problematica egalitatii de sanse si, in particular, a aplicarii unui tratament egal femeilor si barbatilor la locul de munca, reprezinta o tema constant preocupanta a societatii actuale. Dezbaterile au fost intense si au generat intrebari si reactii pertinente. Cu jurnalistii care au beneficiat de cursul de formare din perioada 10-13 mai, jurnalisti care lucreaza in institutii din Bucuresti, prima zi de curs a fost intensa, cu informatii si aplicatii practice. Grupul a fost receptiv si implicat. Pentru ca procesul de invatare si asumare a unei conduite corecte in ceea ce priveste pozitia fata de egalitatea de sanse se face nu numai pe baze teoretice, cursul a cuprins si parti de formare practica, aplicatii interactive si de dezvoltare si consolidare a competentelor sociale si civice.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Finantarea investitiilor in agricultura

00, la Hotel Howard Johnson, sala Platinum


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com