Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  COMUNICAT DE PRESA media

Versiunea publicata de noi nu contine niciun fel de interpretari si comentarii proprii fiecarui cult.

2. Faptul ca, ulterior, Biserica nu a mai agreat traducerea preotului Cornilescu nu a fost generat de vreun viciu al traducerii, ci de neintelegerile dintre Patriarhia Romana si persoana traducatorului. O versiune ortodoxa nu putea deveni brusc o versiune neoprotestanta.

4. Versiunea publicata de Editura Orizonturi se adreseaza tuturor crestinilor, nu numai ortodocsilor, asa cum se intelege din comunicatul BOR. Biblia in forma frusta, fara comentarii si interpretari, apartine universalitatii si nu numai unui cult religios anume.

5. Ar fi acceptat oare Patriarhul Romaniei sa binecuvanteze o Biblie neoprotestanta?! Biserica Ortodoxa Romana nu si-ar fi putut insusi, in niciun caz, o versiune neoprotestanta asa cum se apreciaza in comunicatul Patriarhiei. Editura Orizonturi a publicat versiunea Bibliei in traducerea preotului Dumitru Cornilescu, apreciata de criticii din vremea publicarii ei ca fiind: "net superioara oricarei alte traduceri, prezentata intr-o limba simpla si curgatoare, care lipseste celorlalte traduceri, fiind expusa intr-o limba care vorbeste insesi inimilor oamenilor. ".

3. In legatura cu punctul de vedere exprimat de Patriarhia Romana in comunicatul de astazi, 10 aprilie 2012, potrivit caruia Biblia publicata de Editura Orizonturi si vanduta impreuna cu ziarul "Adevarul" nu este ortodoxa, ci neoprotestanta, facem urmatoarele precizari:

1. Fata de sesizarile pe care Patriarhia Romana pretinde ca le-ar fi primit de la enoriasi, potrivit carora ar fi fost indusi in eroare cumparand o biblie neoprotestanta, consideram ca exista numeroase alte opinii postate online care ofera raspunsul cel mai potrivit la aceste acuze.

In concluzie, apreciem ca am publicat forma unica si universala a Bibliei, intr-un limbaj neafectat de exprimari greoaie, arhaice, la un pret accesibil tuturor crestinilor. Biblia este considerata drept cuvantul revelat al lui Dumnezeu. De altfel, Biblia noastra este intitulata simplu Biblia. Asertiunea Patriarhiei Romane ca Biblia difuzata impreuna cu ziarul "Adevarul" nu este ortodoxa, ci neoprotestanta, este total neintemeiata.

Subliniem in mod deosebit ca traducerea preotului Dumitru Cornilescu a fost acceptata de Biserica Ortodoxa Romana, aparand cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei. Exista o Biblie unica, neputandu-se vorbi de Biblii proprii fiecarui cult.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com