Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Dupa 20 de ani CNN priveste media

Aflam cum face fata economia efectelor secundare ale reducerii pietelor de export si ale crizei guvernamentale.
- La 20 de ani: doi studenti nascuti pe 21 si 22 decembrie 1989 ne ofera o perspectiva asupra schimbarilor din Romania ultimilor 20 de ani si vorbesc despre sperantele lor legate de viitor.
- Orfanii: prin ochii unui roman care traia intr-un orfelinat la momentul Revolutiei, CNN priveste amprenta lasata de regimul Ceausescu asupra cresterii copiilor din Romania zilelor noastre. CNN a participat la inregistrari alaturi de doua nume faimoase - Loredana si BUG Mafia - pentru a afla cine a avut cea mai mare influenta asupra lor si ce mesaje vor sa transmita fanilor.

Despre documentar:

Toamna schimbarii: Romania ofera o privire din interior asupra revolutiei care a eliminat ultimul vestigiu al comunismului in Europa de Est. In plus, corespondentul CNN Diana Magnay va vorbi cu personalitati de marca precum Ion Iliescu, Mircea Dinescu, Ion Caramitru si Victor Rebengiuc si altii. Emisiunea Toamna schimbarii: Romania va fi difuzata in premiera sambata, 19 decembrie, ora 19:30, ora Romaniei, si va fi reluata in 20, 21 si 25 decembrie.

Despre program:

Fionnuala Sweeney (CNN) se va afla la Bucuresti intre 21 si 23 decembrie si va transmite live pentru emisiunile din prime-time ale CNN international. Totodata, materialul vorbeste si despre pozitionarea statului in relatie cu acea "cultura a orfanului" care s-a dezvoltat in timpul regimului comunist.
- Muzica: scena muzicala romaneasca este plina de viata, cuprinzand de la muzica tiganeasca la muzica populara, pop, rock si jazz. CNN realizeaza o emisiune despre caderea comunismului in Romania, care contine un documentar de o jumatate de ora si transmisiuni in direct din Bucuresti.

De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN si-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei initiative ambitioase - Toamna schimbarii - proiect care urmareste prabusirea comunismului si impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale si de Est. Bush, dar si militarii care l-au judecat si l-au executat pe Nicolae Ceausescu.

Programul transmiterii documentarului:
(ora Romaniei)

Sambata (19. 12. 09)
ora 19. 30

Duminica (20. 12. 09)
ora 14. 00
ora 21. 30

Luni (21. 12. 09)
Ora 05. 00
Ora 15. 30
Ora 19. 30

Vineri (25. 12. 09)
Ora 18. 00

Sambata (26. 12. 09)
Ora 05. 00

-FINAL-

Pentru a afla mai multe despre serialul Toamna schimbarii, va rugam accesati Autumn of Change on CNN International.
Pentru a afla mai multe despre noile emisiuni ale postului CNN International Europe, va rugam accesati cnn. com/tonight. Seria de documentare realizata in mai multe tari se incheie in Romania, tara care a trecut printr-o schimbare dramatica de regim in urma cu 20 de ani.

"Daca pentru multi, evenimentele din Romania au insemnat in special inlaturarea violenta de la putere a lui Nicolae Ceausescu, pentru altii, acestea au reprezentat imagini infioratoare ale orfelinatelor, difuzate in saptamanile si lunile care au urmat", spune Mike McCarthy, vice-presedintele departamentului Reportaje si Programe Speciale al CNN International. "Doua decenii mai tarziu, Romania, chiar daca nu este tara promisa, este o tara care promite. "

Programul CNN dedicat acestei aniversari istorice va include transmisiuni live din Bucuresti in saptamana 21-27 decembrie si un documentar special de o jumatate de ora care vorbeste despre revolutia care a dus la rasturnarea dictatorului roman. In documentar apar de asemenea fosti lideri politici precum Mihail Gorbaciov si George H. W. Printre temele dezbatute se numara:

- Arhitectura romaneasca: o privire din interior asupra Casei Poporului. Pentru alte afaceri insa, criza financiara n-a lasat decat doua posibilitati: adaptarea sau disparitia. CNN analizeaza costurile cu care s-a realizat aceasta cladire gigantica, viziunea pe care o avea Ceausescu in privinta arhitecturii si modul in care aceasta constructie a afectat atat orasul, cat si locuitorii acestuia.
- Dacia: filiala Renault, Dacia este o surprinzatoare poveste economica de succes in Romania lui 2009. Imbinand marturisiri de-ale oamenilor care au pornit Revolutia cu relatari ale unor membri ai regimului Ceausescu care s-au intors impotriva acestuia, CNN urmareste scanteia care a declansat evenimentele din Decembrie ’89 si violentele care au urmat.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Finantarea investitiilor in agricultura

00, la Hotel Howard Johnson, sala Platinum


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com