Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Fundatia Euromonitor pentru media

Claudiu Berbece - Romania Libera (25 ani)

7. Amalia Dascalu - Ziarul de Iasi (29 ani)

4. Andreea Negru Ciobanu - Grupul Realitatea Catavencu / The Money Channel (29 ani)

10. Lorelei Mihala - TVR (31 ani)

Marii castigatori ai programului BUrsele Europene JTI pentru Jurnalisti, care in afara stagiului de pregatire la Bruxelles vor beneficia si de cate un stagiu de pregatire profesionala de trei saptamani in cadrul uneni prestigioase organizatii de presa europene, sunt:

8. Diana Stirlea - Agerpress (32 ani)

9. Matei Dobrovie - Adevarul / Foreign Policy Romania (27 ani)

5. Raluca Spatareanu - Grupul Realitatea-Catavencu / realitatea. net (32 ani)

3. Fundatia Euromonitor pentru Excelenta a anuntat astazi cei zece castigatori ai programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti.

Ceremonia de inmanare a diplomelor si de anuntare a celor zece castigatori care vor pleca la Bruxelles intr-o vizita de studiu de o saptamana, a avut loc la sediul Reprezentantei Comisiei Europene din Romania.

In urma selectiei, tinerii jurnalisti care vor beneficia de stagiul de pregatire de la Bruxelles sunt:

1. Acest program ii ajuta pe participanti sa aprofundeze intelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeana, cadrul de reglementare, functionarea institutiilor, relationarea intre Statele Membre precum si maniera in care este abordata problematica europeana de catre media occidentala.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti cuprinde trei etape de pregatire profesionala:

- un training specializat, sustinut in Romania de catre specialisti in relatii europene;

- o calatorie de studii, de o saptamana, la Bruxelles, pe durata careia jurnalistii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute cu oficiali ai Uniunii Europene;

- stagii de pregatire profesionala, timp de trei saptamani, in cadrul unor prestigioase organizatii de presa europene.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti a fost lansat in 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ca o continuare a programului de stagii initiat de

National Forum Foundation / Freedom House in anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, incepand cu anul 2000, cu finantarea JTI.

Cu incepere din 2010, programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti este organizat de catre Fundatia Euromonitor pentru Excelenta.

Inca de la inceput, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor tinerilor jurnalisti romani, prin expunere directa la realitatile democratiilor dezvoltate, imersiune in medii culturale diverse si practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles. Victor Rotariu - Gandul (25 ani)

Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana. Laura Culita - Wall Street Journal Romania (23 ani)

6. Eveline Pauna - Q-Magazine (21 ani)

2.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Mediafax Talks about Romanian

00, la Hotel Howard Johnson, sala Platinum


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com