Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Lansarea premiului pentru media

Transcrierile de materiale radio, TV si online sunt de asemenea bine venite. Premiul in valoare de 5. 000 € are rolul de a promova dezbaterea jurnalistica pe teme europene si integrare europeana. Informatii suplimentare si formularul de inscriere in concurs pot fi accesate pe adresa www. apa. at/cee-award.
Materialul se intituleaza "Behind the Fence" ("In spatele gardului") si trateaza conditiile dintr-o tabara de refugiati din Ucraina in zona in care se intalnesc Slovacia, Ungaria si Ucraina. Subtitlu: APA - Austria Presse Agentur si Bank Austria -UniCredit Group va invita sa analizati din nou Europa in acest an.

Viena (OTS) - Pentru a saptea oara, APA - Austria Presse Agentur, in colaborare cu Bank Austria - UniCredit Group, anunta premiul pentru jurnalism "Writing for CEE". Materialele jurnalistice publicate intre 1 august 2009 si 31 iulie 2010 pot fi prezentate pana la data de 31 iulie 2010. Acesta este acordat pentru materiale legate de Europa in general, de viata si existenta cotidiana in tarile europene, arta europeana, cultura sau stilul de viata din diverse puncte de vedere, si care reprezinta o contributie la depasirea granitelor si a prejudecatilor.

Acesta nu este un premiu al UE, ci "un premiu european cu focus special pe Europa Centrala si de Est". Castigatorul premiului va fi anuntat si i se va inmana premiul la sfarsitul anului 2010, in cadrul unei ceremonii festive organizate a Viena.

Editorul adjunct al ziarului vienez "Falter", Florian Klenk, a primit premiul "Writing for CEE 2009". "Jurnalistul de investigatii" de 36 de ani a primit aceasta distinctie pentru un raport care a aparut in "Berliner Zeitung" si in "Falter". Invitatul de onoare al ceremoniei de premiere de anul trecut a fost unul dintre luptatorii pentru drepturi civile din fosta Germanie Democrata, Bärbel Bohley.

Membrii juriului sunt: specialistul ceh in comunicare, Milan Smid; publicistul slovac, Michael Berko; consultantul in comunicare Ildiko Füredi-Kolarik; dramaturgul sloven, Jože Hudeček; jurnalistul polonez Igor Janke; fostul consilier prezidential ceh Jiří Pehe; jurnalistul radio maghiar Julia Varadi; scriitoarea bulgara Janina Dragostinova; purtatoarea de cuvant pentru EEC a Bank Austria - UniCredit Group, Silvana Lins, si seful departamentului de politica externa APA, Ambros Kindel.

Pe lista castigatorilor premiului se numara pana in prezent jurnalistul ceh Lubos Palata (2004), scriitoarea bulgara Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), scriitorul austriac Martin Leidenfrost (2007), jurnalistul radio Anna Koktsidou, care s-a nascut in Grecia si a trait in Germania (2008), si Florian Klenk (2009).

Inscrierile trebuie sa cuprinda materiale in limba originala, o traducere in limba engleza si CV-ul autorului. Ulterior, acesta a fost publicat si pe www. apa. at/cee-award , in urma castigarii concursului.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Solutiile de redresare a agriculturii

ro/romanian-agriculture pana pe 21 septembrie


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com