Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  MEDIAFAX SA a incheiat cu succes media

Mediafax a organizat joi, 22 decembrie 2011, conferinta finala de promovare a proiectului "Asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca pentru angajatii din domeniul media - SSMEDIA" ID POSDRU/78/3. 2/A/67179, proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 3 " Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor"; Domeniul major de interventie 3. 2 "Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii".
Conferinta a avut ca scop diseminarea informatiilor referitoare la activitatile, indicatorii si rezultatele proiectului precum si importanta asigurarii unor conditii mai sanatoase si mai sigure de munca.
Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a douasprezece luni, iar obiectivul general l-a constituit imbunatatirea conditiilor de munca si reducerea riscului de producere a accidentelor la locul de munca pentru angajatii din domeniul media - agentii de stiri.

Efectul pozitiv al proiectului este dat de asigurarea pe termen lung a a unei mai bune sanatati si securitati a muncii (SSM), de crearea unei culturi a SSM bazata pe managementul riscului si de prevenire a bolilor profesionale pentru angajatii aplicantului.

Obiectivul general al proiectului a fost realizat atat prin dezvoltarea cadrului organizatoric intern cat si prin informarea angajatilor companiei cu privire la regulile de asigurare a sanatatii si securitatii muncii si desfasurarea a 7 programe de formare privind asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca, pentru un numar de 183 de angajati.

Programele de formare au acoperit domenii precum: managementul stresului, instruirea, testarea si perfectionarea profesionala a angajatilor cu privire la normele de SSM, training sofat defensiv, curs de formare legislativ in domeniul SSM, prevenirea afectiunilor lombare asociate meseriei, acordarea masurilor de prim-ajutor si formarea de inspectori SSM.

Proiectul a avut ca rezultate: o campanie de informare planificata si desfasurata la nivel intern (informare angajati, realizarea unei sesiuni interne de informare/seminar intern etc); un set de materiale informative elaborate si distribuite; 183 de angajati ai beneficiarului informati prin desfasurarea seminarului de informare si a materialelor informative elaborate; 40 de angajati ai solicitantului, beneficiari indirecti ai campaniei de informare; un studiu de audit al sistemului de munca la nivelul fiecarui loc de munca pe categorii de personal realizat; elaborarea unui plan de prevenire a riscurilor si de protectie impotriva bolilor profesionale, elaborarea unui sistem de management al sanatatii si securitatii in munca; intocmirea unor fise individuale privind SSM; 183 cursanti formati pentru actualizarea si imbunatatirea competentelor si 5 materiale video destinate circuitului intern (pentru angajati) realizate in vederea imbunatatirii sigurantei si sanatatii la locul de munca.

Angajatii au avut astfel posibilitatea de a cunoaste mai bine riscurile la care sunt expusi in timpul desfasurarii activitatii lor profesionale si modul de prevenire a acestora.

Informatii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la dna. Carmen Gugosa, manager proiect, SC Mediafax SA, tel. 0318 256 155, adresa de posta electronica ssmedia@mediafax. ro.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com