Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Mediafax analizeaza obiceiurile media

De asemenea, 4% acceseaza site-urile de informatii de 4-5 ori pe saptamana, 4% de 2-3 ori pe saptamana, 11% mai rar, iar restul niciodata.

In privinta retelelor sociale, precum Facebook sau hi5, 12% dintre internauti spun ca le folosesc de mai multe ori pe zi, iar 10% - o data pe zi.

Analiza mai arata, in capitolul referitor la Internet, ca 11% dintre utilizatori citesc sau scriu informatii pe bloguri zilnic, iar 14% intra pe forumuri cu aceeasi frecventa pentru a citi sau a scrie pe aceste platforme web.

Folosirea e-mail-ului si a messenger-ului reprezinta cele mai frecvente activitati ale internautilor: jumatate dintre ei utilizeaza posta electronica cel putin o data pe zi si poarta conversatii zilnic cu apropiatii prin intermediul messenger-ului sau al altor aplicatii similare.

Jocurile online sunt, in continuare, la mare cautare in special in randul tinerilor si al barbatilor. Circa un sfert dintre utilizatorii romani de Internet din mediul urban citesc presa online si folosesc retelele sociale zilnic, conform unui studiu realizat pentru Mediafax de firma de cercetare 360insights si publicat in a zecea editie a raportului anual de piata Media & Advertising.

Editia din 2010 a raportului Media & Advertising, pe care Mediafax o va lansa miercuri, 31 martie, cuprinde rezultatele unei cercetari referitoare la consumul de media si publicitate, realizata de 360insights in randul a 800 de persoane din mediul urban, femei si barbati, cu varste intre 16 si 64 de ani Acesta reda impreuna cu analizele si cronologiile din publicatie peisajul actual in care se situeaza jucatorii din media si advertising, in cautare de solutii pentru a depasi dificultatile si de alte solutii pentru a descoperi oportunitatile care vin odata cu perioadele dificile", spune Teodora Iuga, Publisher al raportului anual editat de Mediafax.

Structurata pe 2 sectiuni, Marcom si Media, editia de anul acesta a Media & Advertising include cronologii cu evenimentele majore din decursul ultimelor 12 luni, baze de date cu principalele companii de pe aceste piete si analize pe domeniile: cercetare de marketing, marketing direct, media planning & buying, advertising, branding, PR, CSR, web advertising, BTL, outdoor, indoor, productie publicitara, audiovizual, print si online.

Publicatia editata de Mediafax va fi distribuita gratuit catre principalii advertiseri, agentii de publicitate, firme de productie publicitara, companii de PR, mass-media etc.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. . In schimb, tranzactiile bancare, plata facturilor si cumparaturile sunt activitatile cel mai putin practicate pe Internet, ele intalnindu-se, insa, in cazul persoanelor cu venit mare.

Cercetarea ofera, totodata, advertiserilor si specialistilor din media si publicitate informatii despre frecventa de utilizare a Internetului. Infiintata in 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare grup media din Romania, MediaPro, si are peste 2. 000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. Din 2007, Mediafax se adreseaza in mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www. mediafax. ro. Astfel, in jur de 6 din 10 romani din mediul urban folosesc Internetul saptamanal, acest canal de comunicare fiind, in special, alegerea adolescentilor si a tinerilor de pana in 34 ani, dar si a celor cu studii superioare si cu venituri mari.

"A zecea editie Media & Advertising apare intr-un moment dificil pentru pietele de media si publicitate, astfel ca am decis sa marcam aniversarea putin diferit: printr-un demers care speram sa fie util cat mai multor categorii de cititori, respectiv un studiu realizat pentru Mediafax de 360insights. Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, inregistrari audio cu declararatii si interviuri in exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, rapoarte de piata, continut multimedia pentru telefonia mobila. Acestea sunt urmate de ascultarea radioului online, vizionarea de clipuri amuzante si descarcarea de filme sau muzica, toate trei numarandu-se printre activitatile cu penetrare mai mare.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Omul care a dat monedei Euro 10 zile de trait

- evenimentul de referinta pentru mediul de business din Romania


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com