Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Ministrul Agriculturii vorbeste media

Ei vor prezenta studii recente despre impactul acestor culturi si despre situatia cultivarii de soiuri modificate genetic in lume.

Mediafax Talks about GMOs va reuni reprezentanti ai Guvernului, membri ai federatiilor de producatori agricoli si ai asociatiilor din industria alimentara.

In Uniunea Europeana, doua organisme modificate genetic - un soi de porumb cu denumirea MON810 si un soi de cartof pentru uz industrial - sunt autorizate sa fie cultivate. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, va participa la conferinta Mediafax Talks about GMOs, pe tema organismelor modificate genetic, ce va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 9. 00, in Aula Magna a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti.

Mediafax Talks about GMOs pune in discutie tema sigurantei pentru mediu si sanatate a organismelor modificate genetic, iar la dezbatere vor participa specialisti romani si straini si reprezentanti ai autoritatilor.

Conferinta ii are ca invitat pe profesorul francez Marcel Kuntz de la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble. De profesie biolog, Kuntz este, de asemenea, director de cercetare la Centre National de la Recherche Scientifique (Centrul National de Cercetare Stiintifica) din Franta si a publicat mai multe studii si articole pe tema organismelor modificate genetic.

Alaturi de Valeriu Tabara si Marcel Kuntz, ceilalti speakeri ai evenimentului sunt: Gheorghe Sin - presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti, Doru Pamfil - rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca si profesorii Mihai Berca si Ilie Van de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Lectorii vor vorbi despre organismele modificate genetic din perspectiva rentabilitatii economice a cultivarii acestora si din cea a efectelor asupra sanatatii si asupra mediului. Romania se afla printre tarile UE care cultiva porumbul modificat genetic MON810. Organismele modificate genetic sunt la nivel mondial subiectul unei dezbateri ce implica aspecte economice (costul cultivarii, marimea recoltei, pretul alimentelor etc. ) si efectele asupra mediului si asupra sanatatii oamenilor.

Mediafax Talks about GMOs face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania, le organizeaza incepand din 2006.

Evenimentul este organizat impreuna cu AgroBiotechRom si cu sprijinul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Mediafax Talks about Romanian

00, la Hotel Howard Johnson (Sala Iridium)

Strategia energetica a Romaniei

30, la Hotel InterContinental, sala Ronda


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com