Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Ministrul Muncii Rovana Plumb media

Din punct de vedere al performantelor investitionale, fondurile de pensii private obligatorii au realizat, de la lansarea lor si pâna în prezent, un randament mediu anualizat de 11,7%.

Agentia de presa Mediafax a fost, prin conferintele Mediafax Talks, un promotor si un sustinator al pensiilor private în Romania înca de la lansarea Pilonului II, în ideea dezvoltarii unui sistem complementar celui de stat care sa ofere atât beneficii suplimentare pensionarilor, cât si sa reprezinte un element important pentru dezvoltarea pietei de capital si a economiei românesti.

În aceste conditii, cea de-a cincea conferinta Mediafax Talks about Private Pensions îsi propune sa fie evenimentul de referinta al toamnei pentru toti cei implicati în domeniul pensiilor private, care va evidentia înca o data rolul pensiilor private în România si ce mai trebuie facut în viitor.  

Evenimentul se va constitui într-un dialog interactiv între reprezentanti ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai Ministerului Finantelor, ai BNR si BVB si societatile financiare implicate în piata pensiilor private, directori de HR din marile companii românesti, experti si consultanti, avocati, brokeri, presa generalista si cea de specialitate.

Alaturi de Rovana PLUMB - ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice, vor fi prezenti Adrian VASILESCU – Consilier, Banca Nationala a României; Ion GIURESCU – Vicepresedintele ASF, sectorul Sistemului de Pensii Private, Raluca TINTOIU – Presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Temele principale de discutie care vor fi abordate la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions vizeaza rolul social al Pilonului II si III în sistemul national de pensii, rolul pensiilor private în asigurarea stabilitatii fiscale a României si în economia tarii, precum si modalitati pentru a încuraja dezvoltarea acestora, performantele de pâna acum si provocarile viitoare în acest sistem, contributia fondurilor de pensii private la dezvoltarea pietei private de capital, dar si experientele altor tari europene si comportamentul fondurilor de pensii private în materie de etica, securitate si garantii pentru beneficiari.

Conferinta va fi moderata de Cristian DIMITRIU, director editorial Mediafax Group.

Mai multe detalii, agenda evenimentului Mediafax Talks about Private Pensions si înscrierile pentru participare le puteti gasi pe website-ul:

http://www. mediafaxtalks. ro/category/private-pensions-2014

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din România. Înfiintata în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group si are peste 2. 000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. Din 2007, Mediafax se adreseaza în mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www. mediafax. ro.

Despre Mediafax Talks 

Mediafax organizeaza, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informatiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www. mediafaxtalks. ro), oamenii de afaceri au la dispozitie un forum de dezbatere despre subiecte si probleme arzatoare, precum si o modalitate de dialog cu autoritatile.

 

Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, înregistrari audio cu declaratii si interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, anuare de specialitate, continut multimedia pentru telefonia mobila.

Agentia de presa Mediafax, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din România, organizeaza conferinta Mediafax Talks about Private Pensions – editia a V-a, care va avea loc luni, 13 octombrie 2014, începând cu ora 09:30, în Bucuresti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas.


În cei peste sase ani de la lansare, fondurile de pensii private obligatorii au primit în administrare de la Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), în numele participantilor, contributii brute totale în valoare de 10,47 miliarde de lei si au ajuns la un numar total de participanti de 6,15 milioane, cu doua milioane mai mult decât cei 4,15 milioane de la start.

În prezent, cota de contributie virata catre Pilonul II este de 4% din veniturile brute ale participantilor, aceasta evoluând de la nivelul de 2% din momentul startului sistemului (2008) si urmând sa ajunga la 6%, cu o crestere de jumatate de punct procentual anual, pâna în 2016.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com