Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Premiul international pentru media

Marti seara, Klenk a criticat lipsa oricarei ratiuni privind acest aspect.

Pe langa problema migratiei cu toate consecintele si efectele ei colaterale, caderea Zidului Berlinului acum 20 de ani a reprezentat punctul principal al ceremoniei de decernare din acest an. Ele ne ajuta, de asemenea, sa intelegem obiectivul premiului pentru jurnalism in Europa Centrala si de Est decernat de Bank Austria si APA: "depasirea frontierelor si a prejudecatilor". Tabara de refugiati din Pavshino, regiunea Transcarpatica, tabara acum inchisa, se afla la doar cinci ore de Viena. Juriul international a fost format din consilierul fostului presedinte ceh Vaclav Havel, Jiri Pehe, jurnalistul slovac Michael Berko, consilierul pe probleme de comunicare Ildiko Furedi-Kolarik, scriitorul sloven Joze Hudecek, jurnalistul polonez Igor Janke, jurnalistul radio maghiar Julia Varadi, jurnalistul bulgar Janina Dragostinova, purtatorul de cuvant al evenimentului din partea Bank Austria-UniCredit Group, Silvana Lins, si seful de politici externe al APA Ambros Kindel. Jurnalistul de investigatie de 36 de ani a castigat premiul de 5000 de euro acordat pentru a sasea oara de catre APA - Austria Press Agency si de Bank Austria-UniCredit Group pentru un reportaj aparut in "Berliner Zeitung" si "Falter". Perioada "realitatii sumbre" a venit dupa aceea. Reportajul este intitulat "Hinter dem Zaun" ("In spatele zidului") si prezinta situatia uneia dintre taberele de refugiati din Ucraina, la granita slovaco-ungaro-ucraineana.

O data cu largirea spatiului Schengen, in Decembrie 2007, problema a fost "inlaturata" din Austria, scrie Klenk " iesind din perimetrul ‘Uniunii Legii", asa cum ii place Uniunii Europene sa isi spuna. Astfel, multor cetateni le este imposibil chiar sa treaca granita pentru a vizita mormintele rudelor apropiate. Informatii suplimentare pot fi obtinute pe internet la adresa: http://www. apa. at/cee-award/. Dar si localnicii din zona au de suferit din cauza granitei Schengen de a carei supraveghere Uniunea Europeana este mandra. El si-a exprimat regretul ca termenul legitim de "revolutie" nu a fost inca reflectat in mod adecvat in viziunile istorice contemporane. APA si Bank Austria decerneaza premiul pentru reportaj despre conditiile la granita Shengen cu Ucraina - Fosta activista RDG pentru drepturi cetatenesti Barbel Bohley prezenta in calitate de oaspete

Viena (APA) - Redactorul sef adjunct al ziarului "Falter", Florian Klenk, a primit premiul "Writing for CEE" 2009. Aici nimeni nu se mai simte raspunzator; privirea critica a cetatenilor Europeni rareori se mai indreapta in aceasta directie. " Astfel stand lucrurile, Klenk a aruncat o privire si mai atenta. Astfel, trebuie sa fie permisa o privire critica in interior in ciuda, sau datorita "bucuriei exprimate" la aniversarea a 20 de ani de la eveniment. Europa isi arata reala putere "atunci cand rivalii devin buni vecini, iar vecinii devin buni prieteni. "

Purtatorul de cuvant al juriului si seful de politici externe al APA, Ambros Kindel, a vorbit, de asemenea, despre evenimentele din preajma caderii Zidului Berlinului in 1989. Ca oaspete de onoare, fosta activista RDG pentru drepturile cetatenesti Bärbel Bohley a explicat faptul ca pentru cetatenii Europei de Est perioada de dinainte de "caderea zidului" a fost "o perioada a sperantei". Premiul va fi decernat din nou in 2010.
Lista de castigatori anteriori include jurnalistul ceh Lubos Palata (2004), scriitorul bulgar Diana Ivanova (2005), jurnalistul bosniac Sefik Dautbegovic (2006), scriitorul austriac Martin Leidenfrost (2007) si jurnalistul radio Anna Koktsidou (2008), care s-a nascut in Grecia si a crescut in Germania.
Cele mai bune lucrari din primii cinci ani de "Writing for CEE" au fost publicate in colectia de eseuri intitulata "Which Road to Europe", Ambros Kindel (Ed. ), Wieser-Verlag, Klagenfurt, 2008. Pana la urma, toata viata a fost urmata de un singur gand: "ridica-te si spune nu. "

"Aceste scurte povesti ce vorbesc despre destine individuale sunt cele care, pana la urma, aduc un serviciu mai mare Europei decat politicile la nivel inalt," Redactorul Sef al APA Michael Lang a declarat, subliniind importanta unor astfel de reportaje. Terenul lipsit de semnificatie "Wende" ("schimbare" sau "cotitura" s-a impus, expresia fiind atribuita ultimului secretar general al Partidului Socialist Unit German, Egon Krenz.

"Writing for CEE" este menit sa ofere sprijin abordarii jurnalistice legate de realitatile integrarii Europene.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole

Omul care a dat monedei Euro 10 zile de trait

- evenimentul de referinta pentru mediul de business din Romania


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com