Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Topul surselor de informare media

Din 2007, Mediafax se adreseaza in mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www. mediafax. ro. Apare in prima parte a anului si se distribuie gratuit catre principalii spenderi din publicitate, catre agentii de publicitate si PR, firme de productie publicitara, institutii de presa. Raportul de piata se adreseaza furnizorilor, consumatorilor si operatorilor din mass-media, publicitate, marketing si PR. Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, inregistrari audio cu declararatii si interviuri in exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, rapoarte de piata, continut multimedia pentru telefonia mobila. Prezentarea de la raft constituie principala sursa de informare a cumparatorilor romani din mediul urban despre majoritatea tipurilor de produse, iar publicitatea pe Internet este preferata in cazul achizitiei de masini, conform unui studiu publicat de Mediafax in raportul Media & Advertising 2010.

A zecea editie Media & Advertising cuprinde rezultatele unei cercetari referitoare la consumul de media si publicitate, pe care firma de cercetare 360insights a realizat-o pentru Mediafax in randul a 800 de persoane din mediul urban, femei si barbati, cu varste intre 16 si 64 de ani.

Studiul, reprezentantiv la nivel urban, arata ca o mare parte dintre cumparatori se informeaza din magazin, de la raft, atunci cand vine vorba sa achizitioneze alimente (41% dintre cumparatori), bauturi alcoolice (43%), produse cosmetice (42%), produse de curatat (49%), haine si incaltaminte (44%) si electronice si electrocasnice (34%).

In cazul acestor categorii de produse, reclamele difuzate de televiziuni si cele de pe Internet reprezinta urmatoarele surse de informare, cu ponderi cuprinse intre 9 si 15%, respectiv intre 11 si 20%.

In schimb, publicitatea pe Internet, cu exceptia reclamelor din presa online, care sunt analizate distinct, devine principala sursa de informare in cazul achizitionarii de autoturisme: 34% dintre romanii din mediul urban o folosesc, fie pentru a afla mai multe informatii despre diverse marci sau modele, fie pentru a vedea ofertele dealerilor de masini second-hand.

In privinta serviciilor de telefonie, Internet si TV, magazinele/centrele de reprezentanta si publicitatea pe Internet ocupa aceeasi pozitie, fiind utilizate fiecare de 24% dintre cumparatorii de la oras.

Publicitatea din presa scrisa si cea din online au ponderi cuprinse intre 2 si 5% in informarea realizata in vederea achizitionarii de produse, iar rolul lor este acela de a sustine celelalte medii de comunicare, mai arata cercetarea.

Pe langa ierarhia surselor de informare utilizate in achizitie, studiul publicat in raportul anual de piata Media & Advertising al Mediafax ofera advertiserilor si specialistilor in media si publicitate informatii despre consumul de media, despre tipurile de informatii cautate in ziare, reviste, online, TV si radio si despre perceptia asupra publicitatii din media.

Structurat pe 2 sectiuni, Marcom si Media, Media & Advertising 2010 include cronologii cu evenimentele majore din decursul ultimelor 12 luni, baze de date cu principalele companii de pe aceste piete si analize pe domeniile: cercetare de marketing, marketing direct, media planning & buying, advertising, branding, PR, CSR, web advertising, BTL, outdoor, indoor, productie publicitara, audiovizual, print si online Fiecare editie contine analize pe domeniile marketing, comunicare si mass-media, alaturi de retrospective ale principalelor evenimente care au avut loc in aceste industrii in decursul ultimelor 12 luni si de o baza de date cu marile companii din media si publicitate.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. . Infiintata in 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare grup media din Romania, MediaPro, si are peste 2. 000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com