Cauta:
  News  Monden  Politic  Tehnologie  Sanatate  Social  Sport  Energie mediu  Agricultura  Evenimente  

media  Ziua Agentiilor de Presa editia media

Atat expunerile, cat si dezbaterile ce au urmat s-au centrat pe provocarile legate de noile tehnologii, pe de o parte, si constrangerile economice care afecteaza piata media, pe de alta parte.

Lucrarile panelului intitulat "Agentii de presa specializate si portaluri multimedia" au fost moderate de Cristian Pantazi, redactor-sef Hotnews. Conferinta a fost deschisa de o masa rotunda la care au participat Maria Toghina, presedinte director general Radio Romania, Victor Alistar, director Transparency International, Radut Bilbiie, director al Trustului de presa MAPN, Luca Niculescu, redactor-sef RFI si realizator TVR1, Razvan Mitroi, project manager Financiarul, Adrian Bucur, editor-prezentator Prima TV, Marilena Constantinescu, redactor-sef adjunct Redactia Informatii Radio Romania Actualitati, care au discutat despre impactul crizei economice asupra agentiilor de stiri si a presei din Romania, in general, ca si despre adaptarea la instrumentele new media. Cartea a fost prezentata de directorul grupului editorial Tritonic, Bogdan Hrib.

Concursul pentru jurnalism de agentie RADOR 2010, editia a treia, si-a premiat castigatorii in cadrul unei ceremonii de gala. Participantii la dezbatere, Florian Fugasin, director marketing Bmedia, Ionut Iamandi, coordonator al site-ului Romania Actualitati, si Vlad Gladin, product manager Radio3Net, au incercat sa raspunda la o tema extrem de actuala si anume care este relatia dintre agentiile de presa si portalurile multimedia si cum pot fi monetizate produsele online.

In program a urmat lansarea volumului "Ziua agentiilor de presa, editia a IV-a", editat de Tritonic, care cuprinde lucrarile conferintei din anul 2009. Marti, 15 iunie, a avut loc Ziua Agentiilor de Presa, editia a V-a, cel mai important eveniment anual al breslei jurnalistilor de agentie. Tema acestui eveniment, organizat de Agentia de presa RADOR a Radio Romania, a fost "Agentiile de presa si provocarea multimedia".

Programul a cuprins trei sectiuni consacrate dezbaterilor. Evenimentul a fost recomandat de Centrul National de Arta Tinerimea Romana. De asemenea, Maria Toghina a pledat pentru solidaritatea breslei jurnalistilor, dar si pentru un set de norme care sa ii potejeze.

In cadrul panelului cu titlul "Agentiile de presa" au avut interventii Carmen Ionescu, redactor sef RADOR, Anca Teodorescu, de la Biroul Agentiei France Presse Bucuresti, Nicolae Dascalu, directorul Centrului de presa Basilica, Catalina Chelu, redactor sef NewsIn, si Cristian Dumitriu, director general Mediafax, care a fost si moderator al discutiilor. In cuvantul de deschidere, presedintele director general al SRR a subliniat ca Radio Romania, prin Agentia de Presa Rador, si-a respectat promisiunea de a organiza si in acest an acest eveniment-provocare, in ciuda dificultatilor economice care au pus la incercare presa din Romania in ultimul an. Parteneri media: Agerpres, Mediafax, Newsin, Hotnews, Radio France Internationale, Prima Tv, Jurnalul National, Bursa si MediaTrust. Conferinta internationala, desfasurata la Centrul National de Arta Tinerimea Romana din Bucuresti, a avut ca invitati jurnalisti si studenti de la facultatile de profil. Mediafax a primit premiul pentru "Cea mai buna depesa de agentie" - Aurelia Alexa, "Adoptiile internationale interzise doar teoretic, italienii infiaza si acum copii romani"-, NewsIn, pentru "Cea mai buna acoperire a unui eveniment" - cu "Senatorul PSD Catalin Voicu audiat de procurorii DNA" -, iar Cuzanet, pentru "Cel mai bun documentar de agentie" - Alexandra Panaete, Geanina Petruca si Alexandra Sandru, "20 de ani de la revolta studenteasca din Iasi". "Cel mai bun feature de agentie" - Adrian Tzone, "Mitica de la Liga si hahaiala lui Becali, printre cele mai comune stereotipuri din fotbal"- si "Cel mai bun interviu de agentie" - Oana Ghita, "Interviu Salman Rushdie: Scrisul este raspunsul la ceea ce se intampla in jurul meu, in lume"- au fost atribuite Agentiei Mediafax, iar "Cel mai bun produs de agentie realizat de un corespondent local/international", Agentiei NewsIn - Rodica Miscalencu, "Mii de pensionari multimilionari din Galati vor primi ajutoare alimentare gratuite de la stat".

Premiile speciale ale juriului au cuprins urmatoarele categorii: "Cel mai bun reportaj de televiziune bazat pe o stire de agentie" a fost considerat "Pe frontul de acasa", difuzat de Realitatea TV, pornind de la o stire NewsIn redactata de Eugen Constantin; "Cel mai bun reportaj radio bazat pe o stire de agentie" a fost cel al lui Octavian Coman de la Radio Romania Actualitati, "In Bucuresti a fost inaugurat un cinematograf drive-in", dupa o stire a agentiei de presa Mediafax; "Cel mai bun articol de presa scrisa bazat pe o stire de agentie", inspirat de o stire Newsin, a fost cel al lui Ani Sandu, de la revista Tabu, "Fata care muncea mult".

Pentru prima data in istoria acestui concurs, juriul a acordat un premiu de excelenta pentru intreaga activitate domnului Neagu Udroiu, cercetator, diplomat, scriitor, fost director general al Agerpres.

Sponsorii evenimentului au fost Editura Tritonic, Editura C. H. Beck si Florariaandrei. ro.

 
media media

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Alte articole


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|MEDIA - 2019 - reportaj.com